Til forsiden
Forside Udstillinger Udstilling i Jysk Musik & Teaterhus
Program og billetter

Forestillinger

Billedgalleri

Festival information

Udstillinger

Workshops

Spillesteder

Film i Bio

English version

Sidste nyt:


Velkommen til
Festival of Wonder!



Myte, marionet
& menneske



Nyheder på
festivalen


Succes-workshop
med Neville Tranter
gentages i år



Festivalen udtaget til
kulturatlas


Udstilling i Jysk Musik & Teaterhus

Adrienne Agnew, Astrid Bernth og Lars Ringgaard

Under dukketeaterfestivalen udstiller dukkemagerne Adrienne Agnew, Astrid Bernth og Lars Ringgaard i Jysk Musik & Teaterhus.

Adrienne Agnew

Adrienne Agnew

Adrienne Agnew er billedkunstner og scenograf. Hun er født, opvokset og uddannet i billedkunst i USA, men har boet i Danmark siden 1972.

Adrienne Agnew udstiller olie- og akvarelmalerier, underviser i oliemaleri, arbejder som scenograf og bygger og bruger teaterdukker, for eksempel på Vendsyssel Teater, Aalborg Teater, Open Stage of Harrisburg, Silkeborg Dukketeaterfestival 2005, Nordjyllands Kunstmuseum og på et H. C. Andersen DVD projekt i 2005.

"Dukkerne har givet mig et nyt udtryk og en underholdende måde at være sammen med andre kunstnere og musikere, og for at visualisere noget jeg har på hjertet. Jeg har også brugt dukkerne som inspiration til malerier".





Astrid Bernth

Astrid Bernth

Astrid Bernth bor og arbejder i Silkeborg. Hun er uddannet på Kunsthåndværkerskolen i Basel i Schweitz. Om sit arbejde med teaterdukker siger Astrid Bernth: "Man ser et menneske i en situation. Det kravler ind i én, viser sit væsen, og man er bare nødt til at komme af med det igen.

Sådan opstår mine skulpturer eller teaterdukker, som er modelleret af træmodellermasse og beklædt med skind, eller de er skåret i lindetræ."

Astrid Bernt har udstillet sine arbejder utallige steder bl.a. på Kunstnernes påskeudstilling i Århus, Den gamle by i Århus, Åbenrå Museum, Vandreudstilling i Ungarn arrangeret af Det danske Kulturinstitut.






Lars Ringgaard

Lars Ringgaard

Lars Ringgaard bor og arbejder i Bryrup. Om sit arbejde med teaterdukker siger Lars Ringgaard: "Arbejdsprocessen rækker fra det tørre træ til figuren, der har fået sit eget liv og sin egen personlighed.

Ofte kan det være svært at styre, hvilket væsen, der dukker frem af træet. På et eller andet tidspunkt i processen overtager træet selv styringen og en figur, som regel af arketypisk art, gør sig fri af træet: Den vise mand, den smukke prins, den afblegede knokkelmand, det fæle fabeldyr osv.

Figurerne er ikke lavet til noget bestemt formål, eller med salg for øje, men fordi de ville laves. Engang finder de måske vej ind i et skuespil om livets runddans.